ΔΥΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ + ΛΥΚΕΙΟ) ΚΑΙ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ 2019-2020 (ΓΙΑ ΛΥΚΕΙΟ)

Πρόσκληση σε σεμινάρια

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ 2 ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3/11/2019 στις 11:00 π.μ. (ΑΘΗΝΑ, ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 4, ΣΥΝΤΑΓΜΑ).

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΔΩ :

https://lexigramgreece.blogspot.com/20…/…/blog-post_14.html…

—————————————————————————————-

1ο σεμινάριο: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΑΣΚΗΣΙΟΛΟΓΟΥ

 

Πώς μόνο με κλικ δημιουργούμε άπειρες ασκήσεις της αρχαίας ελληνικής (γραμματικής, συντακτικού, ομορρίζων-παραγώγων) από λέξεις των σχολικών κειμένων γυμνασίου και λυκείου ή οποιουδήποτε κειμένου της αττικής διαλέκτου (το φέρνει αυτόματα το πρόγραμμα. Οι ασκήσεις αυτές τυπώνονται ή λύνονται και διαδραστικά. Δείτε λεπτομέρειες.

 

Θα σας δείξουμε πώς φτιάχνουμε κάθε είδους άσκηση της αρχαίας ελληνικής (γραμματικής, συντακτικού, ομορρίζων-παραγώγων) από λέξεις των σχολικών κειμένων γυμνασίου και λυκείου ή οποιουδήποτε κειμένου της αττικής διαλέκτου (μας πηγαίνει το πρόγραμμα στον συγγραφέα και στο κείμενο που θα επιλέξουμε). Η δημιουργία των ασκήσεων γίνεται εντελώς αυτόματα (μόνο με κλικ βγαίνει η εκφώνηση, τα κουτάκια που πρέπει να συμπληρωθούν και οι απαντήσεις σωστό ή λάθος, αν παίξετε την άσκηση ηλεκτρονικά (διαδραστικός τρόπος). Μπορείτε όμως και να τις τυπώσετε με κενά τα κουτάκια για να συμπληρωθούν από τους μαθητές και με τις σωστές απαντήσεις σε ξεχωριστό φύλλο.

 

Φυσικά έχετε και γραμματική αναγνώριση οποιασδήποτε  λέξης, πλήρη κλίση ρημάτων, μετοχών και χρονική-εγκλιτική αντικατάσταση,  κλίση ουσιαστικών, επιθέτων (με όλα τους τα παραθετικά), ερμηνεία (Liddell–Scott–Jones), ετυμολογία και παράγωγα (από την αρχαία ως σήμερα).

 

Αποθηκεύοντας στο λογισμικό μας ένα τμήμα κειμένου της αττικής διαλέκτου, προσθέτετε με απλά κλικ συντακτικό και μετάφραση (τις μεταφράσεις μπορείτε να τις έχετε και με κλικ στο κουμπί “Αναζήτηση στα σώματα με μετάφραση”). Ολοκληρώνοντας την επεξεργασία σας, έχετε ήδη τη δυνατότητα να κάνετε διαδραστικό μάθημα με άγνωστο κείμενο που θα έχετε δημιουργήσει εσείς (υπάρχουν βέβαια και 80 έτοιμα άγνωστα κείμενα με μετάφραση, συντακτικό ασκήσεις με τα οποία μπορείτε επίσης να κάνετε μάθημα με διαδραστικό τρόπο.

Εισηγητής και παρουσιαστής ο λεξικογράφος της Lexigram και συγγραφέας Γιώργος Μαλακός.


2ο σεμινάριο : ΔΙΔΑΓΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ (ΛΥΣΙΑΣ, ΠΛΑΤΩΝ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ + ΦΑΚΕΛΟΣ ΥΛΙΚΟΥ) ΚΑΙ ΑΔΙΔΑΚΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΙΑΛΕΚΤΟΥ (ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΑ, ΝΟΗΜΑΤΙΚΑ, ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΑ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ) ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

 

-Αξιοποίηση ερμηνευτικών προσεγγίσεων, παράλληλων αποσπασμάτων δια του Κ.Ε.Ε., δια της πλατφόρμας LEXIGRAM, δια υλικού του Νάτση Δημήτρη στον Λυσία, στον Πλάτωνα και στον Αριστοτέλη. Σύγκριση με παράλληλα κείμενα και καθοδήγηση στην προσέγγιση αγνώστων παράλληλων κειμένων.

-Καθοδήγηση και πληροφορίες, αλλά και πλήρες υλικό για τον ΦΑΚΕΛΟ ΥΛΙΚΟΥ του Νάτση Δημήτρη, ώσπου να εκδοθεί και το βιβλίο του για αυτά τα ζητούμενα.

-Αξιοποίηση μεταφραστικών δυνατοτήτων δια του Κ.Ε.Ε., δια της πλατφόρμας LEXIGRAM, δια υλικού του Νάτση Δημήτρη.

-Ερμηνεία και καθοδήγηση ως προς τις ερωτήσεις κλειστού τύπου στην εισαγωγή και την ακρίβεια που πρέπει να περιέχουν.

-Λεξιλογική προσέγγιση στα κείμενα βάσει των λεξικών που δίνει η πλατφόρμα του LEXIGRAM και των πληροφοριών του Νάτση Δημήτρη.

-Συντακτική προσέγγιση βάσει των δυνατοτήτων που δίνει η πλατφόρμα του LEXIGRAM και των πληροφοριών του Νάτση Δημήτρη.

-Προσέγγιση στην γραμματική αναγνώριση και σε ασκήσεις γραμματικής βάσει των δυνατοτήτων που δίνει η πλατφόρμα του LEXIGRAM και των πληροφοριών του Νάτση Δημήτρη.

– Αξιοποίηση και καθοδήγηση για το ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο κάθε κειμένου, για την νοηματική προσέγγισή του, δια της πλατφόρμας LEXIGRAM και δια υλικού του Νάτση Δημήτρη.

Εισηγητής και παρουσιαστής στο δεύτερο μέρος, για το διδαγμένο κείμενο των Αρχαίων Ελληνικών και για το αδίδακτο κείμενο, θα είναι ο Νάτσης Δημήτρης, καθηγητής αρχαίων Ελληνικών Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, συγγραφέας σχολικών βοηθημάτων και βιβλίων που αφορούν την αρχαία ελληνική γλώσσα. 

 

Για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και φοιτητές.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα «Ρήγας Βελεστινλής», Ξενοφώντος 4, Σύνταγμα,  την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019, 11:00 π.μ. και θα διαρκέσουν τρεις ώρες (μιάμιση ώρα έκαστο – με ένα μικρό διάλειμμα). Το κόστος συμμετοχής είναι είκοσι (20) ευρώ, για ανέργους και φοιτητές δεκαπέντε (15) ευρώ (η πληρωμή στην είσοδο).

 

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΔΩ:

https://lexigramgreece.blogspot.com/2019/10/blog-post_14.html?fbclid=IwAR0Xz_rA90k_9WjoUHUiJ3tnjSEs4Uy5tDKHUlLCE3PYes_t1Lec2IhXw0U

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΔΙΔΟΝΤΑΙ:

1.     Βεβαιώσεις παρακολούθησης και για τα δύο σεμινάρια.


  1. Ετήσια συνδρομή για όλα τα κλιτικά λεξικά και λογισμικά αρχαίας, νέας.

  2. Υλικό του σεμιναρίου του κυρίου Νάτση.
  3.      ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ “ΓΡΗΓΟΡΗΣ” ΤΟΥ ΝΑΤΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΕ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΤΙΜΗ ΤΩΝ 10 ευρώ (40% έκπτωση) 

 

– ΘΕΜΑΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ βάσει νέας δομής (Α΄ ΤΟΜΟΣ).

– ΘΕΜΑΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ βάσει νέας δομής (Β΄ ΤΟΜΟΣ).

– ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΙΑΛΕΚΤΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ βάσει νέας δομής.

– ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΙΑΛΕΚΤΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ βάσει νέας δομής.

– ΠΛΑΤΩΝ : ΠΡΩΤΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ βάσει νέας δομής.

– ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ : ΗΘΙΚΑ ΝΙΚΟΜΑΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ βάσει νέας δομής.

– ΛΥΣΙΑΣ : ΥΠΕΡ ΜΑΝΤΙΘΕΟΥ βάσει νέας δομής.

– ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ : ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ (3 ευρώ)  . 

Υ.Γ.  : Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΤΗΣ Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΩΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ :

http://diamesos.edu.gr/%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%B9%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%B4%CE%B1%CE%B3/

Lexigram

www.lexigram.gr
info@lexigram.gr
210 6458183

Περί Φ.Μ.Ε. ΔΙΑΜΕΣΟΣ -- i-ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ 95 Άρθρα
Πείρα, συνεργασία, στόχευση για κάθε τάξη και παιδί.